juni 27, 2012

Nashi Argan Instant Hydrating Styling Mask


Idag så kom den här flarran i posten! Nashi Argan Instant Hydrating Styling Mask är en leave-in-spray som ska ha en hel massa funktioner:

- Reparera trasigt hår
- Lösa upp knutar
- Ta bort frissighet
- Ge volym och styrka
- Ge glans
- Laga kluvna toppar
- Värmeskydd
- Skydd för plattång

Det appliceras i handdukstorkat hår men kan även användas på torrt för att liva upp håret lite.
Jag vet inte om allt det där ovan stämmer men efter att ha prövat på min övertorra, schletna risbuske till hår i dag, kan jag säga att jag gillar't redan.  Mitt hår känns mjukt och lent och det luktar sjukt gott!

Nashi Argan Instant Hydrating Styling Mask kostar 195 pix och du hittar Nashi på utvalda salonger, Bangerhead, Lyko och Beautynet.se.

juni 26, 2012

It's a girl!

I dag ska jag äntligen få träffa en mycket viktig liten person- min vän sen ca 25 år har fått en liten dotter! Känns fantastiskt! Har såklart laddat upp med vattenfast mascara...

Kändes som det var en evighet sedan jag lade upp en FOTD så här kommer en, tyvärr blev bilderna lite bleka i färgerna och lite mörka trots ihärdiga försök, men det får funka ändå!


Ansikte:

MAC Pro longwear foundation NW20
Helena Rubenstein Magic Concealer Light
YSL Poudre Compact Radiance 2
MAC Tenderling Blush
MAC MSF Lightscapade
MUS Kiss on the cheek

Ögon:

UDPP
MAC Da Bling
MAC Stars'n rockets
MAC Corduroy
Loréal Volume Million Lashes Waterproof
UD Blackout e/s som eyeliner

Läppar:

YSL Rouge Volupté Milky Pink

Yves Saint Laurent Poudre Compacte Radiance

Jag svävade ju runt på Tax-free avdelningen på Arlanda lite i går och kände mig helt lost- jag ville ju ha nåt- men VAD? Det blir för mycket fint överallt. Till slut bestämde jag mig för ett compact-puder som jag kan ha i väskan. De puder jag har är inte så väskvänliga och saknar dessutom spegel och sånt. Först var jag och klämde på Chanels variant men blev övertalad av en entusiastisk försäljare att istället kolla in YSL.

 Dosan kommer i en sån här liten sammetspåse som har en extra ficka för puderpuffen.


Yves Saint Laurent Pudre Compacte Radiance 2 Pink Sand

Yves Saint Laurent Poudre Compacte Radiance 2 Pink Sand

Kicks kostar Yves Saint Laurent Poudre Compacte Radiance hela 470 kronor, på Arlanda fick jag den för nästan 200 kronor mindre- 279 kr.

juni 25, 2012

Något för utsidan och något för insidan!

Här sitter jag på terminal 5 på Arlanda och väntar på planet till Köpenhamn! Har haft det himla gött i Piteå med strålande sol och fina vänner. Såklart behöver man både en bärs och ett varv på taxfreen- lite spontanköp har ingen dött av!

juni 24, 2012

Loréal Color Riche Lush Tangerine

Orangea lack tillhör mina favoritfärger på naglarna och den här är inget undantag! Lush Tangerine  är lite mer dämpad i tonen men ändå färgstark! Här är två lager utan överlack och stirrar man så kan man ana VNL men inget allvarligt. Applicerade fint och torkade snabbt.

juni 23, 2012

Naturligt mums!

När jag hade kalas för att fira min ålderdom kom mina vänner L & N med den här fina presenten. Den stora burken är i princip ren kokosolja som har en ljuvlig, ljuvlig doft av Mango. Den lilla burken är en ansiktskräm som luktar ananas. Jag får kämpa för att inte sticka ner tungan och smaka!

juni 22, 2012

Och så lite mer shopping..

Vissa grejer tänker jag att jag ska köpa i eoner, men det blir aldrig av så när det ramlade in lite extra cash så gjorde jag äntligen slag i saken. Från Lookfantastic klickade jag hem Dermalogica Daily Microexfoliant och Urban Decay 24/7 Glide on eye pencil i Zero. Tråkigt att köpa en svart kajal? Ja lite, men jag hade bara en skitdålig hemma.

Ska bli skitkul att pröva Daily Microexfoliant, har hört så mycket fint om den!

Loreal Color Riche Dating Coral

Här är midsommarmanikyren- Dating Coral! Himla tjusig om jag får säga det själv :) Glad midsommar allihopa!

juni 21, 2012

Formula 10.0.6 No Time To Shine

Formula 10.0.6 No Time To Shine
Jag har fått hem ansiktsmasken No Time To Shine från Formula 10.0.6 att testa. Jag har redan provkört den en gång och har redan lite åsikter- men jag får nog testa lite mer utförligt innan jag känner att jag kan uttala mig. Så recension kommer!

Lite info om produkten:

No time to shine är en rengörande, talgneutraliserande och balanserande ansiktsmask som drar ut orenheter, absorberar överflödigt fett samt hjälper till att matta ner glansig och fet hud. No time to shine minimerar produktionen av sebum, friskar upp huden och gör den mer balanserad. Produkten innehåller havsalger som verkar för att rengöra, läka, återfukta huden. Ringblomman har antiinflammatoriska egenskaper som hjälper till att rengöra, strama upp och läka. Aktivt Kaolin drar ut orenheter och absorberar överskottsfett för att avgifta huden.

 Formula 10.0.6 No Time To Shine kostar 99 pix och du hittar den på Kicks!

Semesterköpsugen

I dag strosar vi på gågatan i Pite och jag hittade Parelle! Gick till kassan för att betala för en Aquolina duschkräm när jag såg hela Linda Mehrens utbud.

Tyvärr blev det inget borstköp (kunde helt enkelt inte rättfärdiga det men Brush Cleansing Soap som jag hört så mycket gott om fick åka ner i påsen också.

juni 20, 2012

Tjugoåringen är död Länge leve trettioåringen!

Jahapp! I dag fyller jag 30. Trettio. Smaka på det. Jag hoppas att den inre, trotsiga och skrikande tonåringen kan kompensera det här eviga åldrandet. Suck!

Bakom rynkorna är jag nog fortfarande ungefär såhär. Fast inte lika blond.

Födelsedagen firas med en flygresa till annan ort. Borde vara New York men det är egentligen Piteå där vi ska träffa fina vänner och njuta av midnattsolen- inte helt fel. Jag är bortrest fram till måndag men har laddat upp med några tidsinställda inlägg.


Recension: Estée Lauder Daywear BB




Nu när sommaren är här (typ- Malmövädret har väl kanske inte direkt varit strålande) vill jag ha ett lättare alternativ till foundation och valet föll på Estée Lauders BB cream. Jag valde färgen light och trots att den ser lite mörk ut initialt så smälter nyansen bra i hop med min egen ton.

Krämen är ganska tjock och luftig och jag kan tycka att den är en aning svår att stryka ut med fingrarna. Tyvärr var det ännu svårare med foundationborste- det kändes som krämen bara gled runt i ansiktet. Nu ska jag inte överdriva krånglet med appliceringen- så svårt är det inte, jag är nog bara ovan vid formulan. Jag har för det mesta använt min vanliga dagkräm under men den funkar även utan om man inte har extremt torr hy.


Synd att före- och efterbilderna fick olika ton trots ansträngningar, hoppas ni kan föreställa er ändå.
Täckningsgraden är godkänd. Den täcker rodnader och mindre ojämnheter strålande, men de lite mer aggressiva röda acneärren på hakan råder den inte på. Om jag vill ha lite mer täckning sveper jag lite MAC MSF Natural över så blir huden perfekt. Vanliga sommardagar vill jag gärna skippa puder och som tur är blir resultatet relativt matt även utan puder- vilket är strålande.


Man kan även använda den som primer under foundation, men där känns den helt överflödig, då den är tillräckligt pigmenterad i sig-  att slabba foundation över känns onödigt.

Doften är ganska stark, den luktar väl gott- typ gurka men jag hade föredragit doftfritt här.

Vad jag tycker i slutändan? Jag gillar Estée Lauders BB cream men det är ingen mirakelprodukt på något sätt. Däremot den passar mina behov perfekt i sommar. Jag får inte panik över att lite imperfektioner syns men vill du ha mer täckning så får du nog leta vidare. Priset är kanske lite i överkant för den här lilla tuben (385kr/30ml). Toppen att den kommer i hela spf 35, vilket känns tryggt om man skulle hamna på nån solig uteservering i sommar.

Födelsedagstävling!

Dags för en liten tävling igen! 3 av mina läsare har chansen att vinna In The T Zone från Formula 10.0.6. Värde: 99 pix.

In the T zone är en unik ansiktsmask i tyg som är speciellt utvecklad för att passa den besvärliga T-zonen. Produkten innehåller zink och havre som balanserar huden och gör den mindre fet och oljig samt hjälper till att motverka pormaskar och finnar.
In the T zone innehåller också örten Marshmallow som används till att läka inflammationer sedan urminnes tider. Örten hjälper till att läka och lugna huden.

Produkten gör huden matt och rengjord på djupet.
Varje förpackning innehåller tre stycken engångsmasker.



Tävlingsregler: Lämna en kommentar och berätta vad ligger högst på just din önskelista i skönhetsväg! Glöm inte din e-mail så jag kan kontakta dig om du vinner. Tävlingen avslutas 27/6 kl 21.00 och då lottar jag fram tre vinnare. Tävlingen är öppen för svenska läsare.


Lycka till!

juni 19, 2012

Lite mer realack....och ett läppstift.

Tog en snabbis på stan och kunde inte hålla mig i från China Glaze- lacken på Kicks. Tog även en runda på Make Up Store på Åhlens där jag hittade ett fint läppstift och ett lack till halva priset som med lite god vilja liknar fina Chanel June. Det rosa MAC- lacket har jag köpt på Tradera och landade i lådan i dag också.

MAC Saint Germain, MUS Lynn, China Glaze Traffic Jam, China Glaze First Mate och China Glaze Westside Warrior.


MUS Endless Time

juni 18, 2012

I've just gone coco nuts


Kolla vad som myglat sig in på badrumshyllan hela vägen från ICA! I natt prövar jag kokosolja som inpackning och hoppas på det bästa. Snubben reagerade inte på att jag ser ut som en smörbytta i skallen utan mer "Ooh, vad är det som luktar så gott?". Så det börjar bra i varje fall.

Waterclouds Color Shampoo & Conditioner


Svenska Waterclouds har nyligen lanserat Color Schampoo och Color Conditioner som är utvecklat för att skydda och bevara färgen i håret. Produkterna ska hjälpa till att stimulera keratinfibrerna som återbygger och skyddar håret. Color Shampoo innehåller havsmineraler som återfuktar och ger håret lyster och följbarhet samt Havtornsbär som tillför Omega-7, glans och UV-skydd. Color Conditioner innehåller extrakt från blomman Golden samphire, som har ska ha färgbevarande effekt på håret. Produkten innehåller havsmineraler som återfuktar och ger håret lyster och följbarhet samt Havtornsbär som tillför Omega-7, glans och UV-skydd.

 
 Produkterna kostar 130 pix (250ml) och finns att köpa på frisörsalonger.

Loréal Color Riche 805 Mysterious Icon

Loréal Color Riche 805 Mysterious Icon

Mysterious Icon var det lacket jag visste att jag ville pröva långt innan jag vann den fina vinsten, har vänt och vridit på detta i affärn' X antal gånger- för det är ju så tjusigt!

Basen är dammigt lila som är fullspäckad med guld. I solljus ser man det tydligt men tyvärr blir det nästan bara brunt i sämre ljusförhållanden. Lacket täckte fint i två lager och finishen blir en aning matt när det torkat, förmodligen på grund av guldskimmret.

Härjar runt lite.

Var så heligt trött på hur det ser ut här inne, så jag försöker möblera om lite. Hur ser det ut? Bättre? Sämre? Hjälp!

Jag fyller år snart, önskar mig mad skillz i bloggdesign alternativt tålamod att lära mig hjälpligt...


juni 17, 2012

Söndagsenkät!

Anne på Nailtastic fixade i hop den här enkäten i dag- känns som ett perfekt söndagsinlägg när jag just kommit hem schleten från en lång jobbdag.

Hur länge har du varit en nagelnörd?

Jag vet inte om jag är en nagelnörd! Inte om jag ska jämföra mig med många av de bloggar jag läser som kan allt om lack och äger ungefär alla i hela världen. Men det nörderiet som dock förekommer började nog så sent som början av förra året. Då började mitt skönhetsbloggsläsande eskalera och jag spanande in otroligt mycket fina lack. Problemet var ju att jag var en kronisk nagelbitare, så det fick jag lägga av med om jag ville köpa några av dessa godingar. Så tack ni andra nagelnördar för att jag slipper ha den ovanan!
 
Hur många nagellack har du i din samling?

ca 115. 
 
Om du bara fick välja lack från ett märke från och med nu, vilket märke skulle du välja? 

Jag har ju inte prövat alla märken som jag skulle velat pröva (Nubar, Zoya bl.a) men av döma vad jag gillar nu så får det nog bli China Glaze!

Hur mycket spenderar du på nagellack och nagelvård i snitt varje månad? 

Ingen aning. I bland blir det mer och ibland mindre. Kanske 100-300 i månaden, men nu gissar jag bara. Jag tror det är bäst att inget veta!

Dyraste lacket/lacken i din samling?
 
Jag äger inga tjusiga Chanel-lack eller något sånt så jag får nog säga de fåtal OPI-lack jag köpt till fullpris på Kicks. Där ungefär går nog min smärtgräns.

Vilka är dina lemmings just nu?

Lite neonlack från China Glaze Summer Neons hade inte varit fel, Essies effektlack Shine of times, OPI My private jet i orginalformula, mer om jag tänker efter- men ja, jag måste snart gå och lägga mig.

Favoritfinish?

Creme! Men om det dyker upp tjusiga duokroma så klagar jag inte heller.
 
Finish du bara inte klarar av?

Jamen sån där tantnagellack är ju inget vidare. Sen är jag inte överdrivet förtjust i skira lack som ska "se så där fräscha ut"- de ser aldrig fina ut på mig.

Vilka nagelvårdsprodukter klarar du dig inte utan?

Glasfil. I övrigt ska jag inte påstå att jag är något ess på nagelvård, men jag försöker köra några varv med Nail Food då och då.
 
Vilket lack pryder dina naglar just nu?

China Glaze Pure Torture. 


China Glaze Pure Torture

China Glaze Pure Torture
Det här gillar jag! Pure Torture är ett orangerött jellylack, det riktigt lyser på fingrarna!
På bilden har jag två lager och då får jag lite VNL, men det får man ju liksom på köpet med jellisar. Pure Torture var också sjukt lättlackat trots att formulan var extremt tunn. Åh, jag tycker det är så rävarns snyggt- en ny favorit!

juni 16, 2012

Hej solen! Nu är jag redo! Komsi,komsi!


Fick ett fint paket från Cliniderm i veckan, så nu är jag helt redo för det vackra vädret och ledigheten. Synd bara att det inte verkar bli så mycket av varken det ena eller det andra i sommar. Men om solen och ledigheten råkar sammanfalla snart ska dessa hårdtestas!

Och HUR Cliniderm-folket kunde lista ut att jag dagarna efter utskicket skulle åka på en episk förkylning och skickade med näsdukar kan jag för mitt liv inte lista ut. Och choklad för PMS:en då.



Cliniderm Tan Boosting Protection Spf 15- Lätt och vårdande sollotion med aktivt komplex som ökar hudens egna melaninproduktion för att gradvis förstärka och förlänga hudens solbruna färg. Skyddar effektivt huden mot solskador och förtida ålderstecken. Mjukgörande och återfuktande ämnen ger huden förnyad spänst. Extra vattenresistent, oparfymerad och utan alkohol. Innehåller 0% brun-utan-sol.

Ca pris: 189 pix.


Cliniderm Active Defence Sun Face Cream Spf 30- Högpresterande formula som motverkar synliga ålderstecken. Antioxidanterna Vitamin C och Q10 ger aktivt skydd mot fria radikaler. Den lätta krämen går snabbt in i huden och täpper inte till porerna. Hyaluronsyra och flera aktivt fuktbindande ämnen bevarar fuktbalansen samt ger förbättrad elasticitet.

Ca pris: 149 pix

No mas body butters

Sommarens The Body Shop-rea är ju också i gång för fulla muggar. Jag brukar passa på och plocka på mig lite body butters för reapriset 85 kr men det har lett till att jag har haft ett konstant överflöd av runda burkar hemma. Och jag vill helt enkelt variera mig lite mer. Så den här gången avhöll jag mig från allt kroppsmet och köpte en rejäl flaska duschcreme i Sweet Lemon-doften. Praktisk med pump och grejer. Och tillräckligt stor för att snubben jag delar dusch med ska få låna.

The Body Shop Sweet Lemon Shower Gel kostar 115:- på rean och innehåller 750ml.

The Body Shop Sweet Lemon Shower Gel

China Glaze Urban-Night

China Glaze Urban-Night

Jag har alltid så svårt att fotografera lila lack, de överrenstämmer aldrig riktigt med verkligheten. Urban-Night är t.ex mycket mer aubergine i verkligheten. Här är två, lättmålade lager.

juni 15, 2012

Ett lackskepp kommer lastat med Loreal Color Riche!

Så trillade då äntligen de 10 lacken som jag vann hos Total Beauty på posten! Hej snyggingar! Nu var det ju satans svårt att hitta swatches på Lorèals lack på nätet så jag valde lite i blindo. Vissa känns lite väl överflödiga i min samling så de kanske kommer att få nya hem framöver.

106 Versaille Gold, 610 Rebel Blue. 805 Mysterious Icon, 303 Lush Tangerine, 304 Spicy Orange, 202 Marie Antoinette, 604 Metropolitan, 408 Exquisite Scarlet, 302 Exotic Canaries, 305 Daring Coral.

Kicksrean- so we meet again...

Jamen åh. China Glaze på Kicks-rean? Då måste jag handla lite.

 Längst till vänster är det organgeröda Pure Torure, det rosa, skimrande Pure Elegance (för att jag är en TJEJ ;)) och tre lack från höstens Metro kollektion (om jag inte misstar mig)- det mörkgråa Concrete Catwalk, lila Urban-Night och det fantastiska fulsnygga Trendsetter som jag var galet sugen på när det begav sig men som aldrig hamnade hos mig.

Lacken som vanligtvis kostar 99 pix kostade nu 50 pix! Hell yeah!!

Och så till ett annat halleluja-moment jag hade mellan hyllorna. Halva priset på Helena Rubenstein! Okej, kanske inte ett märke som vanligtvis får mig att flämta av upphetsning men jag visste att de har den däringa concealern som Karin en gång höjt till skyarna. Och nu till det facila priset av 165 pix. Sold!


juni 01, 2012

OPI Just Spotted The Lizard

Åh, vad jag älskade Chanel Peridót från i höstas- men 250 spänn för ett lack känns för dyrt och det blev inget köp. För att kompensera köpte jag ju då Kicks egen dupe Evening at Ch. Marmont. Det var fint det med men krävde en massa lager samt att det gick liite mer åt grönt än vad Peridót gjorde.

Därför blev jag så glad när jag såg pressrealesen för OPIs Spiderman Collection. Där hade jag en perfekt dupe! Häromdagen köpte jag det, och jag ångrar det inte för en sekund! Så jäkla perfekt!


Mina naglar är superkorta och svåra att måla på- kommer nog få slänga upp en till bild när de växt ut lite. Jag upplever guldet som mer intensivt i verkligheten dock! Just Spotted The Lizard krävde bara två lager för perfekt täckning och torkade relativt snabbt. Yeah!

Just Spotted The Lizard kostar 150 kr och finns på Kicks.